Utbildning/Kurser


Varje år försöker föreningen att anordnar grund- och säkerhetskurser för nya medlemmar. Utöver detta anordnas övningsdagar, workshops och föreläsningar på varierande teman, oftast öppna för alla medlemmar oavsett paddelbakgrund.


GRUNDKURS KAJAK

KURSTILLFÄLLEN 2022

Datum för våra grundkurser 2022 är ännu ej spikade. Information om detta uppdateras löpande under säsongen.

Grundkursen är för dig som vill börja paddla havskajak, men den kräver att du först blir medlem. Detta är en grundläggande kurs och kräver inga förkunskaper. Den är ett bra första steg för att sedan hänga med på onsdagspaddlingarna. Kursen är gratis för medlemmar. Simkunnighet är ett krav.

Är du intresserad men inte har möjlighet de planerade datumen så hör av dig ändå och anmäl intresse. Om intresse finns kan vi planera för fler kurser.

Kontakt för anmälan och frågor: Monika Filipsson

SÄKERHETSKURS

Säkerhetskursen passar dig som har paddlat en del innan. Denna kursdag kostar 500 kr. Kursen handlar om säkerhet till havs och vi tränar bl.a. på manövrering, självräddning och kamraträddning. Det blir mycket bad! Simkunnighet är ett krav.

KURSTILLFÄLLEN 2022

Första kurstillfället i år är planerat söndagen den 12 juni, kl 9-15! För att läsa mer om den och anmälan, se kurstillfället i Kalendern.

Om du är intresserad, hör av dig även om kurserna är fullbokade. Dels sätter vi dig då på reservlistan dels vill vi veta intresset så att vi kan planera in fler kurser.

Kontakt för anmälan och frågor: Pelle Magnusson

SIMHALLSTRÄNINGAR

Under vintersäsongen brukar havskajaksektionen anordna workshops/temakvällar i simhallen där medlemmar alternativt enbart ledare bjuds in att delta för att träna lite extra på moment som relaterar till säkerhet, paddelvana mm.

BLANDADE WORKSHOPS/FÖRELÄSNINGAR

Några av våra medlemmar brukar emellanåt arrangera enstaka workshops föreläsningar olika tider på året exv vingpaddelteknik, teknikfördjupning havskajak, väderföreläsning, navigationsövningar mm.

Håll utkik efter dessa i vårt nyhetsbrev, i vår kalender här på hemsidan eller på sociala medier!

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax