Kalmar kanotklubb har en träningsgrupp för barn och ungdomar. I gruppen tittar vi närmare på paddelteknik, balans, fysisk träning och säkerhet på havet. Under sommaren och hösten spenderar vi den mesta tiden på vattnet utanför klubbstugan. Till vintern fortsätter träningen inomhus, med gemensam träning av kondition.

Träningstider Vintern 2018/2019

Pga begränsade möjligheter att hålla regelbunden vinterträning under denna säsong så har vi gått ihop med surfskigruppen och kommer organisera träning/aktiviteter ca 1 gång/månad. Det kan vara alltifrån lekfulla löppass till skidåkning och ev simhallsträning. Då inte alla aktiviteter är spikade än så kommer vi släppa datumen efterhand som vi vet när de är klara. Om man är intresserad att delta vid erbjudet tillfälle så måste man anmäla sig på kalmarkanotungdom@gmail.com.

Träningstider sommaren 2019

Dag: Varje helgfri torsdag fr o m 2 maj t o m 26 september.
Klockan: 17.45-19.30
I denna folder har vi samlat lite matnyttig information om vår verksamhet, tips kring ombyten och bra paddelkläder samt kontaktinfo.

Kajakkurs för ungdomar 2019

 Vi inleder sommaren med att erbjuda möjligheten att delta i vår kajakkurs för ungdomar! Vi träffas ett antal tillfällen med start i mitten på maj där ungdomarna får lära sig paddla kajak. I avgiften ingår även medlemskap i föreningen året ut och en möjlighet att fortsätta i vår ungdomsgrupp. För mer info, läs här Kajakkurs för ungdomar 2019. Anmälan senast 8/5.

Prova-på

Vi har ingen prova-på-verksamhet utan finns intresse kring att testa på så är man välkommen att höra av sig till oss på mailadressen nedan. Observera att man som ny inte kan komma ner en torsdag utan föranmälan!

Kontakt

Om Du är intresserad av att delta i gruppen, vänligen kontakta oss på kalmarkanotungdom@gmail.com.
Ungdomsledare:
Elise Hjelm
Elin Ericsson

Mer information om vår verksamhet

Kalmar kanotklubb har ett nära samarbete med Smålandsidrotten. Här utbildas våra ledare för att ta hand om våra unga paddlare. Alla våra paddlingar arrangeras med två ledare, som hjälper gruppen med allt från teknikövningar, träning och lek på vattnet och på land.
I Kalmar kanotklubb strävar vi efter att bedriva vår träning utan tävlingsmoment och prestationskrav. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt, och får individuellt stöd i sin paddling. Möjligheten finns för alla att delta träningsläger och framtida tävlingsverksamhet.

adminUngdomsträning 10-16 år