Ungdomsträning 10-16 år

Kalmar kanotklubb har en ny träningsgrupp för barn och ungdomar. I gruppen tittar vi närmare på paddelteknik, balans, fysisk träning och säkerhet på havet. Under sommaren och hösten spenderar vi den mesta tiden på vattnet utanför klubbstugan. Till vintern fortsätter träningen inomhus, med gemensam träning av kondition.

Träningstider sommaren 2019

Dag: Varje helgfri tisdag fr o m 4 juni t o m 25 september.
Klockan: 17.45-19.30
I denna folder har vi samlat lite matnyttig information om vår verksamhet, tips kring ombyten och bra paddelkläder samt kontaktinfo. I årets första version av foldern står det torsdagar – detta gäller alltså INTE.

Prova-på

Vi har ingen prova-på-verksamhet utan finns intresse kring att testa på så är man välkommen att höra av sig till oss på mailadressen nedan. Vi siktar på att ha ett uppsamlingsheat med några nya som får prova på innan man introduceras till själva ungdomsgruppen.

Kontakt

Om Du är intresserad av att delta i gruppen, vänligen kontakta oss på kalmarkanotungdom@gmail.com.
Ungdomsledare:
Elise Hjelm
Elin Ericsson
Frida Hultberg

Kajakkurs för ungdomar 2019

Vi inleder sommaren med att erbjuda möjligheten att delta i vår kajakkurs för ungdomar! Vi träffas ett antal tillfällen med start i slutet på maj där ungdomarna får lära sig paddla kajak. I avgiften ingår även medlemskap i föreningen året ut och en möjlighet att fortsätta i vår ungdomsgrupp. För mer info, läs här Kajakurs för ungdomar 2019. Anmälan senast 8/5.

Vår verksamhet

Kalmar kanotklubb har ett nära samarbete med Smålandsidrotten. Här utbildas våra ledare för att ta hand om våra unga paddlare. Alla våra paddlingar arrangeras med två ledare, som hjälper gruppen med allt från teknikövningar, träning och lek på vattnet och på land.

I Kalmar kanotklubb strävar vi efter att bedriva vår träning utan tävlingsmoment och prestationskrav. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt, och får individuellt stöd i sin paddling. Möjligheten finns för alla att delta träningsläger och framtida tävlingsverksamhet.

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax