Ungdomsträning


Under år 2020 kommer Kalmar Kanotklubb att pröva ett nytt koncept, detta pga förändringar i våra ledarresurser. Ungdomsgruppen upplöses och vi kommer istället starta upp en motionsgrupp för vuxna samtidigt som intresse för en separat Familjegrupp eftersöks.


Ungdomsgruppen blir Motionsgruppen

Traditionellt sett har föreningen haft en ungdomsgrupp som framförallt riktat in sig på träning i motionskajaker och tävling. Pga förändrade ledarresurser gör vi nu ett försök med att starta en motionsgrupp som inriktar sig på träning och i viss mån tävling med motionskajaker. Den riktar sig till vuxna i föreningen som är intresserade att få jobba mer aktivt med puls och styrka i kajaken. Vi har några ungdomar från förra året med oss och de har möjlighet att fortsätta delta i denna grupp. Då man som ny deltagare kan vara ovan vid motionskajakerna och vingpaddlar så kommer vi längre fram i vår anordna en introduktionshelg.

För att fortsätta ta del av information om och följa utvecklingen av denna grupp, vänligen läs vidare på den här sidan >>.

Förslag: Skapandet av en ”Familjegrupp”

Det planeras i nuläget ingen intagning för en ny ungdomsgrupp. Vi vet dock att det finns föräldrar i föreningen som efterfrågat möjligheten att få paddla tillsammans med sina barn. Vi är nyfikna på hur många ni är och om ni kunde tänka er att ses någon kväll i vår för att spåna kring hur en sådan grupp skulle kunna se ut och kanske testas under året? Med en familjegrupp får barnen en naturlig ingång till kajakpaddling och får chansen att lära sig sjövett och god kajakhantering. Vi på motionssidan har själva inte möjlighet att starta denna grupp, men kan erbjuda er en god introduktion till motionskajakerna och medföljande vingpaddlar då dessa, oavsett planerad aktivitet, är de mest anpassade för barn/ungdomar i 9-10-årsåldern och uppåt. Det egentligen först när man är mer vuxen i kroppen som havskajak passar/funkar bättre.

Är Du/Ni som medlemmar intresserade av att antingen delta i vår nya motionsgrupp eller skulle vilja träffas på ett inspirationsmöte kring en evt familjegrupp? Hör snarast av Dig/Er till Elin Ericsson på elin.ericsson1988@gmail.com.

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax