SUP – Stand Up Paddle


Teknisk stående paddling är en fantastisk träningsform som ger hela kroppen styrka, balans och uthållighet. Du kan dessutom ge kroppen stor  mental och fysik utmaning. Men även skön avslappnande stund på vattnet och rensa bort stress ur kroppen.


Vad är SUP?

Stående paddling är en växande, och lite ny, sport i Sverige. Den utförs stående på en paddelbräda med en lång enbladig paddel i händerna.

Det finns många discipliner av SUP. För att nämna några: vågsurf, downwind, sprint och långdistans. 

För träning och tävling passar en hård paddelbräda bäst (det finns några uppblåsbara modeller som fungerar). De flesta uppblåsbara modeller lämpar sig bättre för nybörjare, yoga och annan rekreation på stilla vatten.

Oavsett vad man använder för paddelbräda är din säkerhet viktig och avgörande. Paddling skall vara säkert, njutbart och utmanande. Det är du som skapar förutsättningar för det. 

Som medlem i kubben kommer du kunna anmäla dig till våra kurser och prova på paddlingar. På kursena lär dig grunderna i stående paddling och hur du paddlar säkert.

Träningstider 2020

En dag i veckan träffas Sup-sektionen nere vid kanotklubben och tränar tillsammans. Vi är en motions/tävlingsgrupp för ungdomar och vuxna som vill utmana sig själva lite mer och höja pulsen. Vi kommer anpassa träningarna så alla kan vara med oavsett nivå och få en utmaning.

Säsongens träningstider kommer att publiceras inom kort.

Kontakt

Vid frågor kontakta oss på sup@kalmarkanotklubb.se.

Glöm inte

Tappa inte brädan! Använd alltid Leash/Fångrem! Kontrollera och var noggrann vid montering av leash/fångrem. Brädan är din livlina!

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax