Motionspaddling


Nu börjar det bli dags att dra igång verksamheten för vår nya Motionsgrupp som riktar sig till vuxna i föreningen som önskar få jobba mer aktivt med puls och styrka i kajaken! Vi varierar passen med distansträning, olika typer av intervallträning (tröskel, mjölksyra, naturliga intervaller) samt teknikträning.


Bakgrund (klicka för att läsa mer)

Under år 2020 gör vi ett försök med att starta upp en motionsgrupp för vuxna med inriktning träning, och i viss mån tävling, med motionskajaker. Med i denna grupp följer även några av våra ungdomar som tränat i ungdomsgruppen föregående år.
Denna omorganisering görs pga förändrade ledarresurser. Gruppen är för dig som är intresserad av att få jobba mer aktivt med puls och styrka i kajaken. Då man som ny deltagare kan vara ovan vid motionskajakerna och vingpaddlar så kommer vi längre fram i vår anordna en introduktionshelg. Vi återkommer med datum för detta när vi vet intresset.

Uppstartshelg 

Vi kör igång gruppen med en uppstartshelg 6-7 juni där vi kommer att lära känna kajakerna och vingpaddlarna som vi kommer att använda samt gå igenom grunderna i vingpaddelteknik. Planen är att ses lördag 13-16 samt söndag 10-12. Se även vår Kalender för detaljer.

Vi kommer att hålla oss utomhus och med tanke på planerat få deltagare så ser vi ingen risk för trängsel eller liknande i duschrum mm. På lördagen kan det vara lämpligt med egen medhavd fika. Eftersom vi testar nya kajaker och paddlar och vädret fortfarande kan vara lite ojämnt och vattnet inte alltför varmt är det viktigt att man tar med sig FLERA kompletta ombyten i händelse av ofrivilligt bad. Detta för att undvika nedkylning och ha möjlighet att kunna delta hela paddlingen. 

Anmälan till uppstartshelg 

Föranmälan krävs och görs till elin.ericsson1988@gmail.com, 6 platser finns – först till kvarn! Är det fler intresserade därutöver sätter vi upp dem på kölista och kör ytterligare ett intro några veckor senare. Senaste dag för anmälan är 1/6. 

Träningstider 2020

Efter uppstartshelgen kör vi träning varje helgfri tisdag kl 17.30, första träningen blir alltså tisdag 9/6. Man ska då vara ombytt och redo för uppvärmning. Vi håller på till ca september ut.

Prova-På

Vi har för närvarande ingen prova-på-verksamhet kopplat till denna grupp utan tar endast in redan existerande medlemmar med tidigare paddelerfarenhet (självgående i sin kajakhantering och paddling).

Ledare och Kontaktinformation

Ledare: Frida Hultberg, Elin Ericsson och Elise Hjelm.
Har du övriga frågor och funderingar kring vår nya Motionsgrupp? Tveka inte att kontakta oss på elin.ericsson1988@gmail.com.

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax