Turer – GAMMAL

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Under ett paddelår arrangerar klubben flera ledarledda turer. Vi utgår ibland från klubbens brygga och ibland från andra stränder. Våra erfarna ledare sätter ihop ett turprogram inför varje säsong som innehåller turer av olika längd och svårighetsgrad, för att passa så många olika paddlare som möjligt. Till alla dessa turer är det föranmälan till de ledare som arrangerar turen. Kontaktuppgifter och turschema hittar du under fliken kalender.

För att göra det enklare att hitta en tur som passar Din erfarenhet har vi turer i fyra kategorier:

1 -Lugnt, varmt och skyddat vatten. För nybörjare som genomgått grundkurs i teknik, säkerhet och miljö eller inhämtat motsvarande kunskaper på annat sätt. Medtag lämpliga paddelkläder, ombyte och mat.

2 -Lugnt, varmt och skyddat vatten, inre skärgård. Paddlare har kunskaper om självräddning och kamraträddning under lugna förhållanden.

3 -Kallt och/eller strömmande vatten eller yttre skärgård och vindpåverkan. Paddlare har befästa kunskaper i denna miljö inklusive självräddning och kamraträddning. Erfarenhet från paddling i en mängd skiftande miljöer. Utbildad i paddlingsteknik och säkerhet.

4 -Kallt och/eller strömmande/ oskyddat vatten. Extrema förhållanden. Gedigna kunskaper och erfarenheter av att paddla och hantera kapsejsningar i svåra förhållanden. Samtliga deltagare förväntas ha god vana och träning i paddling på öppet hav.

Turens längd är inte det samma som kategori. Det kan med andra ord arrangeras dagsturer i kategori 4, och övernattningsturer i kategori 1.

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax