Familjepaddling


På denna sida hoppas vi i framtiden kunna presentera vår nya grupp, Familjepaddling, som utgörs av föräldrar som vill paddla tillsammans med sina barn.


Bakgrund (klicka för att läsa mer)

2020-05-05

Familjegruppen existerar alltså inte än idag. Vi vet dock att det finns föräldrar i föreningen som efterfrågat möjligheten att få paddla tillsammans med sina barn. Vi är nyfikna på hur många ni är och om ni kunde tänka er att ses någon kväll i vår för att spåna kring hur en sådan grupp skulle kunna se ut och kanske testas under året? Med en familjegrupp får barnen en naturlig ingång till kajakpaddling och får chansen att lära sig sjövett och god kajakhantering.

Vi ”gamla” ungdomsledare har själva inte möjlighet att starta denna grupp, men kan erbjuda er en god introduktion till motionskajakerna och medföljande vingpaddlar då dessa, oavsett planerad aktivitet, är de mest anpassade för barn/ungdomar i 9-10-årsåldern och uppåt. Det egentligen först när man är mer vuxen i kroppen som havskajak passar/funkar bättre.

Välkommen på inspirationskväll tisdagen den 26/5!

Sommaren och paddelsäsongen närmar sig med stormsteg och trots osäkerheten som råder i pandemins fotspår så verkar ändå just kajakpaddling vara ett trevligt och relativt riskfritt sätt att umgås! Ni är flera medlemmar som hört av er om att ni är intresserade att vara med och evt bilda en Familjegrupp där föräldrar i föreningen ger sig ut och paddlar med sina barn och ungdomar.

Vi tycker därför det har blivit dags att bjuda in er till den utlovade inspirationskvällen “Att paddla med barn och ungdomar – Hur skulle en paddelgrupp för föräldrar och deras barn se ut?”. Vi som bjuder in er är tre “gamla” ungdomsledare som hoppas kunna bjuda er på inspiration och tips på aktiviteter, bra saker att tänka på, presentera kajakerna, samt prata lite om säkerhet och bidrag från våra förbund i samband med ungdomsaktiviteter!  

Inspirationskvällen hålls (enbart för vuxna) tisdagen den 26/5 kl 18.00 nere i kanotklubben. Kaffe/te och tilltugg kommer att finnas. Vi kommer att vara både utomhus och inomhus.

Anmälan 

För att kunna planera lite önskar vi att ni anmäler er till elin.ericsson1988@gmail.com senast torsdagen den 21/5. Glöm inte att nämna evt allergier/specialkost. Passa gärna även på att ställa någon fråga eller skicka evt önskemål om vi ska prata om något särskilt som vi inte nämnt ovan! 

Instagram

Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb
Kalmar Kanotklubb

Partners

Svenska Kanotförbundet
Svenska Kanotförbundet
Säker & Trygg Förening
Säker & Trygg Förening
Ullmax
Ullmax