Kalmar kanotklubb har en ny träningsgrupp för barn och ungdomar. I gruppen tittar vi närmare på paddelteknik, balans, fysisk träning och säkerhet på havet. Under sommaren och hösten spenderar vi den mesta tiden på vattnet utanför klubbstugan. Till vintern fortsätter träningen inomhus, med gemensam träning av kondition.

Träningstider 2018

Dag: Varje helgfri tisdag fr o m 22 maj t o m 25 september.
Klockan: 17.45-19.30
I denna folder har vi samlat lite matnyttig information om vår verksamhet, tips kring ombyten och bra paddelkläder samt kontaktinfo.

För närvarande är vår ungdomsgrupp full och tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot några nya deltagare. Om intresse finns kan vi skriva upp era kontaktuppgifter och höra av oss när vi har plats.

Prova-på

Vi har ingen prova-på-verksamhet utan finns intresse kring att testa på så är man välkommen att höra av sig till oss på mailadressen nedan. Observera att man som ny inte kan komma ner en tisdag utan föranmälan, det finns tyvärr en felformulering i kommunens Sommarlovsprogram 2018 som får det att låta så.

Kontakt

Om Du är intresserad av att delta i gruppen, vänligen kontakta oss på kalmarkanotungdom@gmail.com.
Ungdomsledare:
Pontus Påhlsson
Elise Hjelm
Jakob Lund
Elin Ericsson

Kajakkurs för ungdomar 2018

Vi inleder sommaren med att erbjuda möjligheten att delta i vår kajakkurs för ungdomar! Vi träffas ett antal tillfällen med start i slutet på maj där ungdomarna får lära sig paddla kajak. I avgiften ingår även medlemskap i föreningen året ut och en möjlighet att fortsätta i vår ungdomsgrupp. För mer info, läs här Kajakurs för ungdomar 2018. Anmälan senast 16/5.

Vår verksamhet

Kalmar kanotklubb har ett nära samarbete med Smålandsidrotten. Här utbildas våra ledare för att ta hand om våra unga paddlare. Alla våra paddlingar arrangeras med två ledare, som hjälper gruppen med allt från teknikövningar, träning och lek på vattnet och på land.
I Kalmar kanotklubb strävar vi efter att bedriva vår träning utan tävlingsmoment och prestationskrav. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt, och får individuellt stöd i sin paddling. Möjligheten finns för alla att delta träningsläger och framtida tävlingsverksamhet.

adminUNGDOMSTRÄNING 10-16ÅR