Den 14 juni 1933 bildades Kalmar kanotklubb av ett femtontal kanotintresserade ungdomar

Idag har klubben över 300 medlemmar, och verksamheten innefattar flera kanottyper, från kanadensare till havskajaker samt K1 – K4.

Läs mer om klubbens historia genom att klicka här.

I Kalmar kanotklubb delar vi intresset av att paddla över olika kajaktyper och ambitionsnivåer. Oavsett om Du är helt ny eller erfaren paddlare så finns här en möjlighet att träffa fler likasinnade. Varje tisdagkväll mellan maj och september så tar våra erfarna ledare emot nya paddlare i något vi kallar för prova-på. En liten tur i Kalmars vatten för de som ännu inte är medlemmar, men som vill testa upplevelsen av att färdas i en smidig farkost på vattnet. Som ny medlem erbjuds man en grundkurs i kajakpaddling, för att lära känna kajaken och vattnet på ett bra sätt.

Några av oss paddlar med träning i fokus – en träningsform som tar hela kroppen i anspråk. Både havskajaker och tävlingskajaker bjuder på fartfylld motion som man snabbt blir biten av. Några av oss paddlar för upplevelsen av naturen och äventyret. Dricker kaffe på ställen dit varken bilar eller segelbåtar kan ta sig. Kvällsturer eller övernattningar arrangeras under hela året.

Varje onsdag under sommaren samlas klubbens medlemmar för en kvällstur i Kalmars skärgård. På onsdagspaddlingen möts nya och gamla medlemmar för att utbyta erfarenheter och historier. Två ledare ansvarar för turens arrangemang, och ser till att alla hänger med i tempot. Turens nivå anpassas alltid efter de deltagare som dyker upp vid bryggan.

Klubben har många kajaker av skiftande typ och storlek. Som medlem har man alltid möjlighet att låna klubbens utrustning vid våra arrangerade utfärder och träningar.

Välkommen till Kalmar kanotklubb.

Klubbdokument och certifieringar:

Säker och trygg förening        Hälsa & kontaktuppgifter minderårig        Klubbkajakavtal

adminKlubben